Entrenament d'hoquei patins

Tot sobre l'entrenament d'hoquei patins

RECUERDA QUE PUEDES UTILIZAR EL "TRANSLATE"
( derecha de la pantalla ) PARA TRADUCIR EL BLOG AL IDIOMA QUE DESEES.

divendres, 11 de novembre del 2011

El darrer entrenament, abans d'un partit

“ el darrer entrenament és com anar a l’examen amb la lliçó ben apresa, tot allò que no sabem no ho vulguem estudiar a darrera hora”

Com a moltes d’altres facetes de la vida al ser humà ens entra la pressa de darrera hora. Qui no ha deixat pel darrer dia l’estudi d’un examen o ha deixat caducar el carnet d’identitat ? i arribada l’hora corrents a estudiar alguns capítols a l’atzar per a veure si sona la flauta, i a fer cues interminables per a renovar el carnet que el necessitem per l’endemà...


L’entrenament mal programat també esdevé en aquest caos, i en el darrer entrenament ens entra la presa per entrenar aquelles jugades que semblen poden ajudar-nos a guanyar o a fer més ràpids als jugadors. Res mes lluny que la realitat ! L’entrenament ben estructurat, pensat i organitzat no pot deixar a atzar aspectes que poden ser determinants per a guanyar un partit. Per això el darrer entrenament ha de ser com anar a fer un repàs, un recordatori de tot allò que hem estat treballant al llarg de les setmanes anteriors.


Penseu que el jugador que preparem per a competir, a més de estar dotat d’una bona condició física i de tenir clar el sistema i forma de jugar de l’endemà, ha d’estar fresc, fresc de cames i de cap, i estar en aquestes condicions òptimes pot estar determinat pel tipus de treball que s’ha fet, indubtablement durant la setmana, però també molt determinadament pel contingut de treball de la darrera sessió d’entrenament. Per aquesta raó és important que elaborem una bona sessió d’entrenament el dia anterior a competir i us proposo tenir present els següents criteris:
Durada de la sessió: NO excedir-se en el temps de pràctica. Una sessió ben organitzada i plantejada de 50’ pot ser suficient.
Escalfament: Progressiu, curt però intens. Deixem més llibertat que lo habitual al jugador per trobar-se en sensacions.
Tipus d’entrenament: ACTIVACIÓ.
Intensitat d’execució: Alta, vol dir això que demanarem als nostres jugadors que s’exigeixin a intensitat competitiva.- Ara be, procurarem nosaltres els entrenadors, que aquesta intensitat  es correspongui amb una bona recuperació.
Contingut d’entrenament físic: Explosivitat, exercicis molt curts i realitzats de manera ràpida i explosiva. Velocitat de reacció curta i definició. Recorreguts molt curts.
Contingut d’entrenament tècnic: Es pot fer conjuntament amb el contingut físic. Definicions a porteria, precisió, posicionament i presa de decisió ràpida...Faltes directes i penals.
Contingut d’entrenament tàctic: Poca cosa, recordar alguna jugada i poc mes.
Carga de cada exercici d’entrenament: Molt baixa.
Recuperacions entre exercicis: Alta, més que lo habitual.
Partit d’entrenament: No excedir-se en la durada. Es poden fer un parell de parts de 8’, o bé una part de 12’.
Estiraments post entrenament: A consciència. Ajudem si cal al jugador a estirar i recuperar. Estiraments passius relaxats.
L’entrenador durant aquesta sessió és un observador actiu, ha de corregir aquelles accions que considera poden ser determinants per ajustar el joc útil per l’endemà. S’equivoca l’entrenador que vol proposar jugades noves o el preparador físic que pretén que els jugadors millorin els seu estat de forma. Aquesta sessió s’ha de utilitzar per ajustar i afinar l’equip per a competir al dia següent. Per això és molt important que pensem i ordenem els entrenaments de la setmana de manera que cada objectiu i cada contingut tingui el seu espai dins de la setmana. Nosaltres els tècnics sempre hem d’anar amb un ull per davant i anticipar-nos als esdeveniments.

“Pensem que el darrer entrenament és diferent als altres ja que en 24 hores o menys els jugador ha d’estar preparat per a competir. Cal que les cames estiguin fresques i el cap ben despert”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada