Entrenament d'hoquei patins

Tot sobre l'entrenament d'hoquei patins

RECUERDA QUE PUEDES UTILIZAR EL "TRANSLATE"
( derecha de la pantalla ) PARA TRADUCIR EL BLOG AL IDIOMA QUE DESEES.

dilluns, 24 de setembre del 2012

Els exercicis de mobilitat


"Quan no assoleixis el benestar físic total o quan el cos  et demani “alguna cosa més”, prova amb la gimnàstica del moviment"

Des d’un temps cap aquí els programes  d’activitats gimnàstiques que s’ofereixen als gimnasos i als centres de salut especialitzats es tant variada com extensa.  Pel que fa a la proposta de la millora de la mobilitat articular i muscular l’oferta es multiplica. Tot i que l’origen sempre ha estat el mateix, l’anomenada “gimnàstica sueca”, l’estudi  i l’evolució constant de les diferents tendències ens a dut a infinitat de propostes diferents, presentades amb un estil propi, utilitzant material divers i normalment acompanyat d’un suport musical d’acord amb la tendència del moment.  Tan es així que hem passat de la gimnàstica passiva, passant pel ioga, el tai-chi , el body gim, el body pump…i tants d’altres fins arribar al  model Pilates, on tot i els  noms curiosos amb el que es presenten s’han anat encabint, alguns amb més èxit que d’altres, en la nostra variada oferta.  

De totes maneres si voleu perdre uns instants a fer un senzill anàlisi de cadascun d’ells veureu que l’origen, la arrel és comuna per totes. Tots els Models basen el seu programa a partir de la mobilitat, del moviment. Uns ho presenten en un caire mes suau i d’altres molt més agressiu, però el sentit és trobar el benestar físic a partir del moviment controlat de les diferents articulacions, grups musculars i com no d´una adecuada postura corporal.

Fixeu-vos que tot i que aquesta variada oferta està molt endinsada en els programes dels gimnasos, és més difícil de veure en equips esportius que basen l’entrenament en sessions específiques de rendiment, deixant aquesta part més “preventiva” de vegades en mans dels propis esportistes.

El vídeo que us presento no pretén assentar escola, simplement vull “recordar, refrescar i treure del calaix” una sèrie d’exercicis de mobilitat que considero hem de tenir present per proposar als nostres esportistes, i aconseguir que la gimnàstica del moviment, entesa com una activitat fonamental no tant sols per assolir el benestar físic, ho sigui també per reduir el risc de lesions dels nostres esportistes.

Simplement agafeu idees...!

Agraïments a Elia Gibert i Roger Matheu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada